VC Barre

I svensk hiphop är det få som inte hört talas om den nya unga rapparen VC Barre. Han är uppväxt i Valsta, Märsta. Det är även därifrån hans artistnamn kommer. VC står för Valsta Centrum och Barre är ett smeknamn för hans riktiga namn Baran.

För VC Barre började musiken mest som en kul grej. Han gjorde ”battles” mot vännen ADAAM. 2020 hördes han på ADAAMs singlar ”Nuförtiden” och ”Grindar 2” och det dröjde inte länge innan fansen frågade efter mer musik från Barre. Samma år gjorde han solodebut med singeln ”Fläta/Inte mitt krig” som idag har över 7 miljoner strömningar. Sedan dess har han släppt en rad uppmärksammade singlar.
– Jag skulle beskriva min musik som olika livsperioder. Alla mina texter är inspirerad av händelse som har hänt i mitt liv eller historier som jag har fått höra, säger VC Barre om sin musik.

VC Barres låtar är en ren reflektion av hans liv. Det finns inga andra inspirationskällor som påverkar hans kreativa process när det kommer till att skriva texter. Däremot stänger han inga dörrar för nya stilar, när han hör en bra låt med en annorlunda stil så vill han gärna testa det. På bara två år har Barre samlat ihop över 85 miljoner strömmingar och är en TikTok-fantast med över 2,4M likes.

Han har nyligen fyllt 20 år, blivit nominerad till grammis, släppt musik helt independent sedan 2020, uppträtt på festivaler som Way Out West och Lollapalooza och nu tar han nästa stora steg i karriären: spela på Kirunafestivalen.
– I slutet av dagen är målet att kunde bygga en framtid för mig och min familj. Med hjälp av musiken, säger VC BARRE.

VC Barre kommer att uppträda på Viscariascenen fredagen den 28 juni.