AQUA (Danmark)

År 1997 skapades ett globalt fenomen när alla sjöng med i raderna ”I’m a Barbie Girl, in the Barbie World”. Nu, år 2024, hittas ”Barbie Girl” fortfarande på topplistor runt om i världen. AQUA är dessutom nominerade för tre Grammys för sitt framstående samarbete på låten ”Barbie Girl” med Nicki Minaj och Ice Spice.

AQUA är redo att än en gång erövra världen med sina energifyllda liveframträdanden och den 28 juni intar AQUA LKAB-scenen på Kirunafestivalen för en oförglömlig festivalspelning.

Ingen annan grupp representerar slutet av 1990-talet som den danska danspopgruppen AQUA. Gruppen fick som sagt sitt genombrott år 1997 med sitt debutalbum ”Aquarium”. Albumet innehöll hitlåtar som ’Turn Back Time’, ’Doctor Jones’ och världshiten ’Barbie Girl’ som snabbt spred sig som en löpeld världen över. Tack vare den dockcentrerade berättelsen och den underhållande musikvideon, som perfekt matchade det lekfulla estetiken på 1990-talet, rusade singeln ”Barbie Girl” högst upp på listorna världen över och blev omedelbart en klassiker.

Gruppen har sålt 38 miljoner album, 7 miljoner singlar och tillhör den absoluta eliten inom musik. Tidigt 2022 nådde musikvideon till Barbie Girl över en miljard visningar på YouTube och är än idag bland de mest använda låtarna på Instagram Reels globalt.

AQUA kommer att uppträda på LKAB-Scenen klockan 22.00 fredagen den 28 juni.