BLÅS GRÖNT

Sedan flera år finns ett samarbete mellan Kirunafestivalen, lokala sponsorer och Kiruna kommun med syftet att uppmärksamma och belöna de nyktra unga i åldern 13-20 år som besöker Kirunafestivalen.

I ÅR GÖR VI DET IGEN MED BLÅS GRÖNT!

Blås Grönt går ut på att de mellan 13-20 år gör en nykterhetskontroll innan hemgång från festivalområdet.

Anmälningsuppgifter är mobilnummer till deltagaren och till en förälder/vårdnadshavare samt adress för eventuellt utskick av de utlottningsvinster som går att skicka per post. Efter en ”grön” kontroll har deltagare möjlighet att kamma hem vinst på lördag kväll (kan man inte vara på plats meddelas vinnaren via anmälningsuppgifterna).

Blås Grönt tältet har öppet från kl 20.00 och gör kontroller från kl 20.00 till kl 00.00 torsdag, fredag och till kl 23.30 på lördag (på grund av genomförande av lottning). Observera att kontroller kan göras under hela öppettiden men ska ske i samband med hemgång från festivalen!

Vi vill upplysa att utlottningsvinsterna är skänkta av lokala företag och verksamheter i Kiruna kommun och gäller endast i kommunen (t ex presentkort bad eller liftkort).

FÖR DIG SOM ÄR FÖRÄLDER TILL UNGA FESTIVALBESÖKARE FRÅN ANNAN ORT:

Tidigare år har det hänt att unga under 18 år från annan ort varit onyktra och omhändertagits. De har fått tillbringa kväll/natt med Socialförvaltningens personal och fått hämtas hem av sina föräldrar, som hade fått ta sig till Kiruna under kvällen för att ta hand om den unga.
I Kiruna har föräldrar ofta själv varit närvarande på festivalområdet och det är en god idé att träffa sina barn under festivalkvällarna! Vi i Blås Grönt-tältet ser gärna att du som är förälder kommer förbi för en titt hos oss, om du finns inne på festivalområdet.
Välkommen!

MER INFORMATION:

Annelie Taavola, ungdomskonsulent. Tele 0980-75577, annelie.taavola@kiruna.se
Heidi Kari, Folkhälsostrateg. Tele 0980-70405, heidi.kari@kiruna.se