Blås Grönt

Sedan flera år finns ett samarbete mellan Kirunafestivalen och Kiruna kommun med syftet att uppmärksamma och belöna de nyktra unga i åldern 13 – 20 år som besöker Kirunafestivalen. I år genomför Kiruna kommun Blås Grönt igen med hjälp av Kiruna handbollsklubb F-16!

Blås Grönt…

… går ut på att de mellan 13 – 20 år gör en nykterhetskontroll innan hemgång från festivalområdet. Anmälningsuppgifter är mobilnummer till deltagaren och till en förälder/vårdnadshavare samt adress för ev. utskick av de utlottningsvinster som går att skicka per post.
Efter en ”grön” kontroll har deltagare möjlighet att kamma hem vinst, vinnare meddelas veckan efter Kirunafestivalen.

Blås Grönt tältet har öppet från kl. 20.00 och gör kontroller från kl. 20.00 till kl. 00.00 torsdag till lördag. Observera att kontroller kan göras under hela öppettiden, men ska ske i samband med hemgång från festivalen!

För dig som är förälder till unga festivalbesökare från annan ort

Tidigare år har det hänt att unga under 18 år från annan ort varit onyktra och omhändertagits. De har fått tillbringa kväll/natt med Socialförvaltningens personal och fått hämtas hem av sina föräldrar, som hade fått ta sig till Kiruna under kvällen för att ta hand om den unga.
I Kiruna har föräldrar ofta själv varit närvarande på festivalområdet och det är en god idé att träffa sina barn under festivalkvällarna! Du som är förälder eller vårdnadshavare får gärna komma förbi och besöka Blås Grönt-tältet.

Välkommen!