Över 20 år av fest, gemenskap, musik och glädje!

Välkommen till Kirunafestivalen – När andra festivaler riggar scenljus tänder vi midnattssolen! Kirunafestivalen är en otrolig festivalupplevelse med tre dagar av musik, glädje och gemenskap.

Sedan starten år 2000 har Kirunafestivalen etablerat sig som Kirunas främsta kultur- och musikarrangemang. För Kirunaborna är det en tradition och en storhelg – precis som påsk eller nyårsafton. Det är den stora hemvändarhelgen och det givna startskottet på sommaren. Helt enkelt en stor folkfest där alla är inbjudna!

Festivalen är en fest för hela familjen. Vi är stolta över den höga kvalitén på artister på festivalen men också över vårt breda festivalprogram i stort. Under festivalen arrangeras allt från barnteatrar, tivoli, dansföreställningar, tävlingar, allsång, cykeluppvisningar, pridefirande i samarbete med Kiruna Pride och allt där emellan.

Festivalen har totalt tre scener. Vår huvudscen LKAB-scenen, publikfavoriten Copperstonescenen (tidigare Cityscenen) och den något mindre och indieastrukna Sparbanken Nord-Scenen.

I princip hela den svenska artisteliten har under årtiondena uppträtt på vår festival. Håkan Hellström, The Sounds, Veronica Maggio, The Hives, Hooja, Sahara Hotnights, Kent, Robyn, Benjamin Ingrosso, Hov1, The Cardigans, Kiruna Kickers och Willy Clay Band för att nämna några.

Förutom våra scener fylls området av matförsäljare, restaurangtält, företagsexpo och tivoliverksamhet. Festivalen startades år 2000 i samband med Kirunas 100-årsfirande. Sedan år 2012 arrangeras festivalen av den ideella musikföreningen Tusen Toner.