Kiruna Pride

Det blir återigen en Kirunafestival i regnbågens färger. Kiruna Pride kommer nämligen tillbaka till Kirunafestivalen i sommar. I år blir det med ett särskilt fokus på unga HBTQ-personer under festivalen och Pride.

I år kommer Kirunafestivalen bada i ett extra stort skimmer av regnbågens färger, Kiruna Pride flyttar in på festivalen under hela festivalhelgen. Mitt på området slår vi upp ett stort regnbågstält som vi tillsammans med våra besökare kommer att fylla med allt från karaoke, sällskapspel, poesikavalkad, gigantiska såpbubblor till hbtquiz med fina priser.

Redan när Kiruna hade sin allra första Pridefestival 2015 påbörjade vi våra första stapplande steg mot ett långvarigt och hjärtligt samarbete mellan Kiruna Pride och Kirunafestivalen. Allting började med att Pride fick plats under festivalens invigningsdag och där prideparaden avslutade pridefirandet och Kirunafestivalen tog över stafettpinnen och kickade igång sin festivalhelg. Under Kirunafestivalens 20-årsjubileum utökade Kirunafestivalen och Kiruna Pride sitt samarbete när vi slog våra påsar ihop och Pride flyttade in på festivalområdet under hela helgen, istället för att avsluta sitt firande i samband med starten på Kirunafestivalen.

Så kom precis så som du är och fira kärleken och Kirunafestivalen tillsammans med oss i Regnbågstältet. Håll tummarna för vackert väder och en och annan regnbåge. (Motsägelsefullt, vi vet, men det är ju ändå Pride i stan!).

Ett utförligt schema för aktiviteterna under Kiruna Pride kommer att presenteras längre fram.