Carola

Få artister inom Sveriges gränser är lika välkända som Carola. När hon fick sitt legendariska genombrott i Melodifestivalen 1983 med hitlåten ”Främling” så etsade hon sig fast i varje svenskt medvetande – för alltid. Carolafebern spred sig snabbare än den mest aggressiva malarian och kom att smitta hela det svenska folket, våra grannländer och hela Europa.

Under hennes snart 40-åriga karriär har Carola Häggkvist etablerat sig som en av Sveriges mest framgångsrika artister. Hennes låtar som ”Mickey”, ”Säg mig var du står” och ”Fångad Av En Stormvind” (med vilken hon ju vann Eurovision Song Contest 1991) är en del av den svenska musikhistorien och få artister kan stoltsera med fler guld- och platinasäljande album.

Fredagen den 28 juni förvandlas Kiruna till en sprakande luftballong där artistens egna mål är att få publiken att flyga lika högt som midnattssolen eller som hon säger själv “Jag vill ta med min publik på en riktig äventyrsresa där vi lyfter tillsammans. En folkfest över det vanliga, över generationer och samhällsgrupper. Ett riktigt statement. Det har jag längtat efter! Med mina poplåtar som bränsle. Vi kommer flyga!”.

Carola kommer uppträda på LKAB-Scenen fredagen den 28 juni.