Avskedsfest utan tivoli – Då hörde LKAB av sig till Kirunafestivalen.

Avskedsfest utan tivoli – Då hörde LKAB av sig till Kirunafestivalen.

BONUS. Inför den sista Kirunafestivalen kommer LKAB satsa extra mycket på aktiviteter för barn och ungdomar. Foto: G. Rúnar

Det blir inget tivoli till den sista Kirunafestivalen. Då bestämde sig LKAB för att kliva in och styra upp avskedsfesten. Kirunafestivalen kan nu presentera fler artister och extra aktiviteter dagtid för barn och ungdomar.

– Vi är så otroligt tacksamma. Jag hoppas verkligen att Kirunaborna förstår vilket fint initiativ och satsning det här är från bolaget, säger Alex Olofsson, festivalgeneral.

I sommar arrangeras den sista festivalen i gamla centrumkärnan. Ett nostalgiskt farväl av det gamla Kiruna och ett bokslut för den 20+ år gamla festivalen. Men under våren gick Kirunafestivalen ut med att man stött på flera utmaningar – inget tivoli och ökade omkostnader. Då hörde LKAB av sig.

– Det ska bli en riktigt bra Kirunafestival i år eftersom det är sista gången i gamla centrum. LKAB har sponsrat festivalen i många år och nu är vi villiga att satsa extra för att Kirunaborna ska få ett fint minne, säger Anna Skogh, sponsoransvarig på LKAB.

Med hjälp från LKAB har Kirunafestivalen kunnat boka in en extra mängd av barn- och familjeaktiviteter. Bland annat framträdanden från cirkusartister, cykelshower och ett luftlekland med hoppborgar.

– Det här blir ett jättefint komplement när vi itne har tivoli. Istället har vi ett bredare och mer fullproppat program på festivalen än vad vi har haft på säkert tio år, säger Alex Olofsson, festivalgeneral.

De extra aktiviteterna kommer att äga rum dagtid på festivalen – när det är fri entré för alla besökare.

– Det känns bra att vårt tillskott kan bjuda barn och ungdomar på de här extra aktiviteterna och jag tycker att festivalledningen har hittat bra alternativ för att skapa en rolig avskedsfest, säger Anna Skogh, sponsoransvarig på LKAB.

Något för ungdomarna – Två extra artister till LKAB-Scenen

TikTok. Den populära TikTok stjärnan och artisten Björn Holmgren är klar för Kirunafestivalen. Foto: United Stage.

Förutom satsningen på barn- och familjeaktiviteter har Kirunafestivalen bokat in två extra artister till LKAB-scenen. Hiphop-artisten och rapparen Niello och TikTok-fenomenet och artisten Björn Holmberg.

– Det känns jättekul att vi kan stärka laguppställningen med de här två akterna. De kommer uppträda på eftermiddagen när vi inte tar entré till festivalområdet. Så det blir något extra för de ungdomar som är för gamla för ett hoplekland men som kanske saknar att åka Virvelvinden, säger Alex Olofsson.

Så fort LKAB-Scenen är monterad på Hjalmar Lundbohmsvägen kommer den invigas av Björn Holmgren. Han har idag över 160 000 följare på plattformen TikTok.  Hans debutsingel ”På Låtsas” var den första släppet från stjärnskottet som sedan dess släppt en rad andra singlar. Nu har han en halv miljon unika lyssnare i månaden.  Bland annat låten ”Ut Med Allt” som toppat spellistorna.

– Det här känns som en klassisk Kirunafestivalen bokning. Vi har alltid ett öra tätt mot asfalten för blivande stjärnor och Björn Holmgren kommer bara bli större. Alla som följer han på TikTok vet att han bjuder på en jättebrashow – så det här kommer bli kul, säger Alex Olofsson.

NIELLO. På lördagen kommer artisten Niello till Kirunafestivalen. Känd från årets upplaga av Melodifestivalen. Foto: United Stage.

På lördagen kommer Niello att uppträda på LKAB-Scenen. Efter tio år som artist är det dags för Niello att ta nästa kliv uppåt i karriären när han spelar på sista Kirunafestivalen. Han har totalt över 100 miljoner strömningar och har jobbat med samtliga stora skivbolag i Sverige.

– Men för många av oss är han nog känd från TV. Han tävlade i årets upplaga av Melodifestivalen deltog ihop med Lisa Ajax med låten ”Tror du att jag bryr mig”. Det blev en hitlåt och jag tror många känner igen den, säger Alex Olofsson

På LKAB-Scenen uppträder kvällstid Newkid, Miss Li, Smith & Thell och The Ark. Kirunafestivalen 2022 blir den sista festivalen i gamla centrumkärnan.

Besök gärna www.kirunafestivalen.nu för mer festivalinfo.

För ytterligare information:

Alex Olofsson

Festivalgeneral Kirunafestivalen

+4676 – 142 00 68

alex@tusentoner.se