Björn Holmgren kommer till Kirunafestivalen

Är du över 30 så kanske du ställer dig frågan – Björn Holmgren? Vem är det? Sitt ner gamling så ska du få höra. Han kickstartade året och sin artistkarriär med att bli omnämnd i Svenska Dagbladet som en av deras ”Artister att hålla koll på 2022”.  Han har idag över 160 000 följare (!) på TikTok.  Hans debutsingel ”På Låtsas” var den första släppet från stjärnskottet som sedan dess släppt en rad andra singlar. Nu har han en halv miljon unika lyssnare i månaden.  Bland annat låten ”Ut Med Allt” som toppat spellistorna.

”På låtsas handlar om hur lurad jag kände mig när jag blev dumpad. Jag gick runt och trodde att vi hade det bra och som en blixt från klar himmel berättade hon att det var slut. I efterhand förstår jag ju att jag antagligen varit lite blind och inte sett tecknen. Men jag var fortfarande kär i henne och förstod inte hur hon från en dag till en annan inte ville bo med mig längre. Refrängen och textraden ”jag har förstått att allting var på låtsas” refererar till att jag började fundera på om hon någonsin hade älskat mig över huvud taget, eller om allt bara var på låtsas.” – Björn Holmgren

Han är född och uppvuxen i Stureby i södra Stockholm och upptäckte redan som 10-åring att han hade en talang för att spela gitarr och piano. Han har inspirerats av artister så som Bob Dylan, Green Day, Oskar Linnros, Daniel Adams-Ray och Mumford And Sons. Så Ut med allt, nånting är helt okej, ge mig ett tecken – är det på låtsas? Nej! Björn Holmgren kommer till sista Kirunafestivalen.

PRESENTERAS SOM EN BONUSARTIST FRÅN LKAB – STORT TACK TILL LKAB!

Scen: LKAB-Scenen

Fredag 1 juli 2022

Besök gärna www.kirunafestivalen.nu för mer festivalinfo.

För ytterligare information:

Alex Olofsson

Festivalgeneral Kirunafestivalen

+4676 – 142 00 68

alex@tusentoner.se