Hon är Kirunafestivalens nästa stora artistbokning

MISS LI. En av Sveriges största kvinnliga artister är bokad till Kirunafestivalen.

Pandemin satte stopp för hennes planerade framträdande på festivalen 2020. Nu får Kirunafestivalen en andra chans. Det är klart att ingen mindre än Miss Li kommer tillbaka till Kiruna.
– Vi tackar livet igen – vi har lyckats boka henne! Det här är en sådan viktig bokning för hela vår festival, säger Alex Olofsson, festivalgeneral.

Efter att pandemiåret 2020 slog undan benen för allt vad livemusik heter kavlade istället Miss Li upp ärmarna och klev in i studion. Resultatet blev inget mindre än den redan moderna skivklassikern ”Underbart i all misär”
– Vi var otroligt glada när vi lyckades boka Miss Li till Kirunafestivalen 2020. Så det var typiskt när det sedan föll på målsnöret. När vi började planera för den sista festivalen var hon såklart en av de namnen som vi ville få tillbaka till Kiruna. Så det känns jättebra att vi nu får presentera henne som färdig för festivalen, säger Alex Olofsson.

På hennes skiva återfinns de framgångsrika singlarna Komplicerad, Starkare, Terapi, Förlåt och Instruktionsboken som gemensamt strömmats över 100 miljoner gånger.
– Alla de här senaste hitlåtarna är otroliga tillskott i hennes repertoar. Hon har ett otroligt låtmaterial och det kommer nog bli riktig festivalmagi när hon kliver upp på LKAB-scenen.
Det är inte första gången som den populära sångaren kommer att besöka Kirunafestivalen. Utan redan 2013 fick hon chans att uppträda för Kirunaborna.
– Hon har vuxit väldigt mycket som artist sedan hon var här första gången. Hon tagit en välförtjänt plats som en av våra mest folkkära artister. Så det känns såklart jätteroligt att hon väljer att komma tillbaka till vår festival, säger Alex Olofsson.

Förutom Miss Li så är det klart att Hooja, Smith & Thell och The Ark kommer till Kirunafestivalen. Under våren kommer festivalen kontinuerligt att släppa fler artister till sommarens festival. Kirunafestivalen 2022 blir den sista festivalen i gamla stadskärnan.