Molly Hammar

Molly Hammar är artisten som det senaste året tagit Sverige med storm. Förra sommaren tog hon plats på några av Sveriges främsta festivalscener och nu gör hon sig redo för ännu ett succéår med sin kommande sommarturné.

Fjolåret var ett händelserikt år för Molly Hammar. Under våren släppte hon hitlåten ”All My Friends” och begav sig ut på en succéartad turné under samma namn. Turnén fortsatte in på sommaren med stopp på några av Sveriges största scener. Bland annat en kritikerrosad konsert på Lollapalooza i Stockholm.

Trots ett intensivt turnéår i bagaget han hon dessutom hunnit med flera nya singelsläpp. I januari 2024 släppte hon singeln ”I Fönstret På Andra Sidan Gatan” och under hösten 2023 medverkade hon med singeln ”Deep Down” på soundtracket till den globala Netflixsuccén ”Avgrunden”.

Men det var 2018 när hon släppte den kritikerrosade EP:n ”Sex” som hon hittade hem på riktigt rent musikaliskt. Att sjunga om kvinnlig sexualitet ur ett väldigt personligt perspektiv förlöste Mollys kreativt och hjälpte henne bygga en fanskara av unga kvinnor som kunde relatera till hennes budskap.
I slutet av 2019 exploderade Mollys namn dessutom rejält på X (tidigare Twitter) när några amerikanska journalister hyllade hennes röst efter att hon framfört den amerikanska nationalsången under NHL Global Series i Stockholm. Ett uppdrag hon fick förnyat förtroende för igen 2023 när Global Series återvände till Stockholm.

Flera tunga internationella medier som Complex, Nylon Magazine och The Line Of Best Fit har sedan dess hyllat hennes unika uttryck. Molly gjorde även rösten till Beyonces roll Nala i den svenska versionen av nya Lejonkungen-filmen.
De senaste åren har helt enkelt varit intensiva för Molly. Med flertalet EP-släpp, sommarturnéer, en Rockbjörn för Årets Genombrott 2020 och medverkade i 2022 års upplaga av tv-programmet Så Mycket Bättre.
I sommar ger hon sig ut igen på vägarna. Finns det någon som fortfarande tvivlar så kommer de själva att få uppleva att Sveriges nya stjärna är här för att stanna. Och hennes namn är Molly Hammar.

Molly Hammar kommer uppträda på Kirunafestivalen lördagen den 29 juni klockan 20.00