Thomas Stenström

 Slå mig hårt i ansiktet så jag får känna att jag lever” sjöng Thomas Stenström och tog det svenska folket med storm!

Tänk er tillbaka till 2019. Kirunafestivalens 20-årsjubileum. Uppe på Cityscenen en blåsig och kall fredagskväll kliver en Uddevallakille upp på scenen. Det var ingen duvunge – utan åren innan hade han byggt upp ett stadigt förråd med singlar och skivsläpp. Konserten på Kirunafestivalen blev genast kultförklarad och resten är som det brukar heta – historia.

 

Sedan dess har Stenströms stjärna stigit på himlen rejält och långa landet falukorv har totalt förälskat sig i hans låtar. Sedan han besökte Kiruna har han spottat ur sig mer musik än någonsin och nått det svenska folkets hjärtan med singlarna ”Det är nog aldrig för sent för oss två”, ”Nätterna” och ”Hej Hallå”. I september 2021 släppte han det kritikerrosade albumet ”Spring baby spring” följt av tokhyllade tolkningar i den senaste säsongen av Så Mycket Bättre.

Förra året fortsatte segertåget – i början av året släppte han låten ”Gråter om du vill” tillsammans med artistkollegan Miriam Bryant som bland annat framfördes på årets upplaga av Idrottsgalan. Under våren har han bland annat släppt en tolkning av husguden Bruce Springsteens låt ”Waitin’ On A Sunny Day”. Thomas version heter ”Väntar på en solig dag” och är finstämd rå tolkning av originalversionen.

Missade du Stenström på festivalens 20-årsjubileum? Gör nu för guds skull inte samma misstag igen. Thomas Stenström är klar för Kirunafestivalen.

 

Speltid: 22.00
Dag: Lördag 1 juni
Scen: LKAB-Scenen