Smith & Thell

Smith & Thell är gruppen som erövrat svenskarnas hjärtan och nått toppen av listorna med moderna klassiker som ”Forgive me Friend” och ”Hotel Walls”. Duon är en av de mest spelade artisterna på svensk radio och innan pandemin turnerade de i både Sverige och USA.
I november 2019 sålde Smith & Thell ut sina spelningar i New York, Tampa och Fort Lauderdale. Succétåget har rullat vidare och gruppen har hållt sig aktiva under pandemiåren genom att släppa en rad singlar. I början av 2021 släppte de sitt andra album ”Pixie’s Parasol” och mer ny musik väntas inom kort.

Historien om gruppen är lika enkel som legendarisk. Mitt i publikhavet på Helsingborgsklubben Tivoli står en rufsig tonåring med trumstockarna i bakfickan. På scenen sjunger Maria Jane Smith så att hjärtat går sönder inuti och Victor Thell känner det i hela kroppen: Han måste få träffa tjejen med gluggen mellan framtänderna.
”Hej. Jag är trummis. Vill du starta ett band?”. Så står det i Myspace-meddelandet som Victor skickade 2010 till Maria. Tio år senare spelarduon Smith & Thell för utsålda hus i Stockholm, San Francisco och New York. Med de spelningarna i bagaget är de redo för nästa milstolpe. Smith & Thell kommer till Kirunafestivalen.

Scen: LKAB-Scenen
Tid: 20.00, lördag 2/7.

Foto: Per Kristiansen