Sky High

Det är senhösten 1978 och platsen är den legendariska punkklubben Errols i Göteborg. Upp på scenen kliver tre stycken stilrena rockare. Skeptiska blickar från punkarna och spottloskorna vilar i luften. Ingen närvarande kunde tro att detta var starten på en 40 år lång musikkarriär för Sky High. Ett halvår senare i maj 1979 medverkar dem i radioprogrammet ”Tonkraft”. Sedan var genombrottet ett faktum. Tio år senare turnerar de i amerikanska södern efter en personlig inbjudan från rocklegenden Chuck Berry – som de fått äran att öppna för under hans nordenturné.

Sky High har sedan starten på den rökiga punkklubben gjort tusentals spelningar över hela världen. Asien, Afrika, Europa, Nord- och Sydamerika har alla fått besök av Sveriges egna ZZ Topp.

Nu åker bandet på en turné där de ska summera deras senaste 40 år som band. Det är låtar, nostalgi och anekdoter – inblandat med en rejäl dos rock and roll.
Med fyra decennium och tusentals spelningar i backspegeln på sin rock and roll hot rod känner sig Sky High äntligen redo för sin största milstolpe hittills i karriären. Den sista Kirunafestivalen i gamla centrumkärnan.