Kirunafestivalen släpper artistbomb: Det här är en drömbokning, det kommer att bli totalt legendariskt.

BOMB. Kirunafestivalen har bokat återförenade The Ark till festivalen 2021

Ett av tjugohundratalets största svenska band återuppstår för en exklusiv turné under 2021. Tio år efter beskedet att de bestämt sig för att sluta är de tillbaka med turnéstart i Kiruna. The Ark är redo för Kirunafestivalen.

– Det här är en drömboning, det kommer att bli totalt legendariskt. Den som missar den här konserten missar en historisk händelse för Kirunafestivalen och musiken i Norrbotten, säger Alex Olofsson, festivalgeneral

För mindre än tre veckor sedan meddelade Kirunafestivalen att man beslutat att ta ett sommaruppehåll på grund av den pågående Coronapandemin.  Men redan nu släpper alltså festivalen sin första artist för sommaren 2021.
– Redan innan vi beslöt oss för vårt sommaruppehåll hade vi jobbat dag och natt med att få The Ark till festivalen. Arbetet med Kirunafestivalen pågår året runt, så samma dag vi gick ut med att vi tar en paus så började vi jobba för nästa sommar. Vi kunde knappt tro att det var sant när vi fick beskedet att vi lyckats boka dem till 2021, kommenterar Olofsson och fortsätter.

– Det här är det största som hänt festivalen under alla mina år på projektet. Det kommer att bli så himla roligt.

Sveriges främsta Glamrockapostlar hade planerat att göra sin exklusiva comebackturné 2020 i samband med jubileet för deras debutalbum. Men på grund av Coronapandemin tvingades de att ändra sina planer. Men nu är det klart att sommaren 2021 kommer de vara tillbaka för att återigen sprida sitt evangelium.

– Vi har aldrig ångrat att vi la ner, men vi har saknat varandra, saknat att hänga som band och att träffa den publik som gillar vår musik och som hängt med i vått och torrt, kommenterar bandet och fortsätter.

– När nu 20-årsjubileet för debutskivan närmade sig kände vi att vi ville fira det med att stå tillsammans på scen igen för en sommar. Vi vill bjuda på en maxad show, den totala Ark-upplevelsen. Vi är så taggade och ser fram emot att få åka ut och möta den publik som vill höra oss.

Det är inte första gången som The Ark står på Kirunafestivalens scen. Bandet har tre gånger tidigare spelat på festivalen (2003, 2005, 2010) och frontmannen Ola Salo var senast på festivalen 2015 men då som soloartist.

– Oavsett storlek på spelställe har The Ark alltid fört sig som världens största band. De bad aldrig om ursäkt för sin existens och de hade låtarna som borgade för det. Kirunafestivalen älskar The Ark och vi älskar Ola Salo. Och det är för att de älskar Kirunafestivalen som vi lyckats få dem hit igen, säger Alex Olofsson, festivalgeneral.

Besök gärna www.kirunafestivalen.nu för mer festivalinformation.

Besök gärna www.livenation.se för mer information om The Ark.