Newkid

Newkid har under det senaste året blivit en av Sveriges populäraste artister och hans nya album tog snabbt första platsen på strömningsplattformarna. Vi är därför glada att kunna presentera Newkid till Kirunafestivalen!

Enligt den traditionella kinesiska kalendern är 2022 tigerns år – men i musiksverige är 2022 utan tvekan Newkids år. Den 21 januari släppte Newkid sitt fjärde album – något som trots sitt vemod bringar ljus och hopp med ett sound som är igenkännbart för även de nyaste lyssnarna. Förutom en planerad megakonsert på Avicci Arena och en fullspäckad sommarturné har han ännu en milstolpe framför sig – framträdande på Kirunafestivalen.

De senaste åren för Newkid har varit minst sagt rekordartade. För två år sedan gick han ut hårt med tokhyllade Så Mycket Bättre-tolkningar, två grammisnomineringar (årets artist & årets pop), en P3 Guld-nominering (årets låt), många nya releaser på albumtopplistan och över 170 miljoner strömningar.

Detta följde han upp 2021 med den platinasäljande singeln ”Aldrig haft något annat val” och under hösten samma år den vackra låten “Ingen luft mellan oss” som Newkid skrivit tillsammans med hyllade artisten och textförfattaren Ana Diaz.

Att skörda frukterna för dessa succéår blev framskjutet på grund av pandemin. Men nu är han äntligen redo att ge sig ut på vägarna och motta folkets jubel.

Vi välkomnar Newkid till Kirunafestivalen!

Scen: LKAB-Scenen
Tid: 20.00, fredag 1/7.