Miss Li

Pandemin satte stopp för hennes planerade framträdande på festivalen 2020. Nu får Kirunafestivalen en andra chans. Det är klart att ingen mindre än Miss Li kommer tillbaka till Kiruna.

Efter att pandemiåret 2020 slog undan benen för allt vad livemusik heter kavlade istället Miss Li upp ärmarna och klev in i studion. Resultatet? Inget mindre än den redan moderna skivklassikern ”Underbart i all misär”. På plattan återfinns de framgångsrika singlarna Komplicerad, Starkare, Terapi, Förlåt och Instruktionsboken som gemensamt strömmats över 100 miljoner gånger. Miss Li har med andra ord rejält fyllt på i godispåsen som är hennes låtrepertoar.

Det här är inte första gången som den populära sångaren kommer att besöka Kirunafestivalen. Utan redan 2013 fick hon chans att uppträda för Kirunaborna – sedan dess har tagit en välförtjänt plats som en av våra mest folkkära artister.
Nu tackar vi livet och höjer våra glas – för Miss Li är färdig för Kirunafestivalen 2022.
Förutom Miss Li så är det klart att Hooja, Smith & Thell och The Ark kommer till Kirunafestivalen. Under våren kommer festivalen kontinuerligt att släppa fler artister till sommarens festival. Kirunafestivalen 2022 blir den sista festivalen i gamla stadskärnan.

Scen: LKAB-Scenen
Tid: 22.00, fredag 1/7.