Little Jinder

Hon har beskrivits av musikpressen som Sveriges enda riktiga rockstjärna. Nu är det dags att Kiruna ska få sola sig i hennes stjärnglans. I sommar gör Little Jinder en exklusiv spelning på Kirunafestivalen.

Visst finns det många stjärnor i Sverige – men bara en rockstjärna. Men inte alla stjärnor kan backa upp sin utstrålning med musikalisk genialitet. Little Jinder kan. De senaste åren har hon (bortom rubrikerna, tv-programmen och framfarten på sociala medier) stått för några av Sveriges mest unika och fantastiska poppärlor.

Förra året var ett bra år för Little Linder. Hon släppte sitt hyllade album ”Salta diamanter” och gjorde ett exklusivt festivalgig på Lollapalooza Stockholm. För att toppa succéåret 2022 fanns det bara ett steg framåt – att komma till Kiruna för ett exklusivt festivalgig.

Hon hör till den nya skolans kvinnliga musiker som inte drar sig för att säga hur det verkligen är – ett tilltal som lett till att hon blev hela emoji-generationens stora popstjärna. Med ärligheten i första rummet har Josefine Jinder tagit den svenska musiken till en ny nivå. Hennes uttryck är unikt och med smittsamma melodier, innovativa produktioner och ett personligt berättande kan hon förmedla historier bättre än någon annan svensk artist.

Hennes genombrott kom 2014 när hon med sitt självbetitlade album bytte sångspråk från engelska till svenska och fick en stor hit med Rebecca & Fiona-samarbetet ”Vita Bergens klockor”. Skivan, Grammis-vinnare i kategorin Årets pop, bildade skola med såväl pulserande som ångestfyllda storstadshymner. Även uppföljarna ”Allting suger” (2016) och ”Hejdå” (2018) möttes av hyllningar. Lägg sedan på ett fantastiskt älskat deltagande i Sverigefavoriten Så Mycket Bättre 2019 – och du har svensk pophistoria.

En pophistoria där vi i sommar tillsammans skriver ett nytt kapitel. Little Jinder kommer till Kirunafestivalen.