John Lindberg Trio

Plocka fram brylkrämen och kamma håret bakåt. Rockabillyikonerna John Lindberg Trio är klara för Kirunafestivalen. Med över 15 års intensivt turnerande har dessa rockare flertalet gånger placerat sig uppe på topp 10 på den svenska albumlistan med sina fyra senaste album. Trots alla år ute på vägarna och över åtta fullängdsalbum i ryggen så fortsätter John Lindberg Trio att stadigt växla upp.

Frontmannen John Lindberg började sjunga redan vid 13 års ålder när han plockade upp gitarren och lät sig frälsas av Rockabillygudarna. Tillsammans med basisten Martin Engström och trummisen Joakim Dunker formade han John Lindberg Trio.Sedan starten har de byggt sin följarskara på det gamla goda sättet. Deras konstanta turnerande i snart femton år är ett envist arbete som befäst deras roll som Sveriges okrönta rockabillykungar.

Speltid: 21.00
Dag: Fredag 30 juni
Scen: Copperstonescenen

Idag har de en alltjämt växande skara anhängare, inte bara i Sverige och Skandinavien, utan även i länder som Tyskland och USA. Deras moderna tappning av klassisk rock n’ roll rymmer även influenser av blues och country, ett sound som de gräver djupare i på kommande releaser.