INVSN

Genom melodisk postpunk bestående av lika delar frustration som förtröstan leder INVSN oss genom mörkret och samtidens politiska världsfiaskon – men aldrig utan att överge hoppet om en ljusare horisont. INVSN har aldrig lämnat Umeå. De har aldrig omfamnats av Stockholms nervösa credmaffia som sneglar på varandra och undrar ”ere här bra eller?” och de har aldrig tillhört en given scen. Och det har aldrig märkts så tydligt som på nya skivan. Med bandmedlemmar från Refused, Masshysteri, Deportees och Tiger Forest Cat står bandet på en solid grund av västerbottnisk begåvning och punkrutin; spetsat av leadsång från både Sara Almgren, Christina Karlsson och ikoniska Dennis Lyxzén.

Den 3:e juni 2022 släppte bandet sitt senaste album ”Let The Night Love You”. På plattan omfamnar INVSN sitt mörker och erkänner sina djupaste känslor och önskningar. I samband med det nya albumet hittar vi INVSN ute på turnévägarna i sommar. Men först ska de fungera som soundtracket till en stad i förändring. INVSN är klar för den sista Kirunafestivalen.

”Punken och hardcorescenen finns djupt i vårt DNA, det påverkar allt vi gör. Vi vet vad det krävs för att vara i ett band. Vi har alla genomfört dåliga spelningar i usla spelställen. Vi har alla kört alldeles för långt i fullpackade minibussar. Vi vet vad det betyder att göra allting själva. Det är vad som har format oss.”

– André Sandström, INVSN