Hooja

HOOJA kommer tillbaka till Kirunafestivalen 2023!

På Kirunafestivalen 2022 stod fenomenet Hooja för en av årets största snackisar i festival-Sverige. Duon gjorde sin malmfältsdebut på Copperstonescenen inför 9000 nyfrälsta Hoojafundamentalister. Nu är det dags för Hooja att inta festivalens största scen 2023 – LKAB-Scenen – och ni är välkomna till danslogen.

Vad som började som en bubblare i underjorden bland malmfältens hipsters, epa-förare och lågstadieelever kom fort under fjolårets vårvinter att fullständigt explodera till en hel landsangelägenhet. Hooja har sedan festivalen i fjol haft en ständigt växande publik och dominerar nu topplistor med sin fartfyllda epadunk. De är helt enkelt duon som gav Gälka och byarna ett ansikte (om än maskerat).

Men när de debuterade med hitlåten “Donkey Kong” 2021 var det nog få av oss (Kirunafestivalen exkluderat) som trodde att de inom två år skulle kamma hem priser som Årets Artist på P3 Guld och få åka på en egen rikstäckande Hoojafest-turné med legenderna i Kiruna Kickers. I fjol konstaterade vi att en efter en skulle byborna konvertera kring kulten som är Hooja – och med hitlåt efter hitlåt har Hooja och DJ Mårdis sakta rekryterat en publik utanför malmfälten som hjälpt dem ta över inte bara Finnmix och sporthallen i Malmberget. Utan också klubbgolven i södra Sverige, riksnyheterna och festivalscenerna.

Deras konsert på festivalen 2022 blev genast modern festivalhistoria. För oss som var där fick vi ett konsertminne för livet. Nu kommer Hooja tillbaka till Kirunafestivalen. Du missar väl inte andra chansen?