Hanna Nutti

Det är någonting med vattnet i de östra kommundelarna. Vad är annars förklaringen till den otroliga mängden musiktalanger och artister som fostrats där under de senaste årtiondena? Den främsta av dessa är kanske Hanna Nutti. Redan som femtonåring gjorde hon festivaldebut under Kirunafestivalen 2008 – och vi som var där förstod redan då att vi såg starten på en blivande stjärna.

Hon är sångaren från Karesuando som med den självutlämnande singeln Hold Me Like I’m Her inte bara letade in sig på topplistorna under 2016 – utan rakt in i brustna hjärtan runt om i landet. Hundratusentals strömningar senare bytte hon språk. Den här gången till svenska och lyckades komma lyssnarna ännu närmare in på skinnet. Med sin EP Aldrig Klar Med Dig fortsatte hon att tydligt och starkt staka ut artistkarriären.

Tidigt när vi började boka artister till den sista Kirunafestivalen i gamla centrum dök hennes namn upp på önskelistan – Nu är det klart att Hanna Nutti kommer tillbaka till Kirunafestivalen. En sista gång.

 

Presenteras av: Sparbanken Nord, BD Pop och Kontaktnätet med stöd av Kulturrådet.