FÖRENINGSLIV

Kirunafestivalen är byggt på det lokala föreningslivet. Kirunafestivalen arrangeras av en ideell förening och vill självklart göra allt vi kan för att stötta och samarbeta med andra föreningar. Kultur- och musiklivet i Kiruna bygger på föreningslivet. Vi är övertygade om att det är en viktig del för både yngre och äldre att samlas, få ett sammanhang och träffa nya människor.

Sedan start har vi samarbetat med flera olika föreningar inför, under och efter festivalen. Vi söker ständigt nya samarbeten med lokala föreningslivet. Under festivalen genomför vi tillsammans med lokala föreningar flertalet aktiviteter. Genom samarbeten har vi kunnat ha massor av roliga och positiva dagaktiviteter på festivalområdet genom åren.

Dessutom genom att ta in föreningar som arbetskraft kan de samla in pengar och fortsätta upprätthålla sin verksamhet. Några av de föreningar vi jobbar med har Kirunafestivalen som en av sina stora inkomster för resten av året. För oss känns det fint att kunna stödja det fantastiska föreningsliv som finns i Kiruna.

UTAN FÖRENINGAR – INGEN KIRUNAFESTIVAL

Är du aktiv i en förening som du tror hade kunnat medverka i Kirunafestivalen på ett positivt sätt? Tveka inte att kontakta festivalledningen.