I januari 2019 släppte Einar låten ”Katten i Trakten” på en rad olika strömningstjänster. Några dagar senare toppade låten flera listor och utan förvarning var Einár Sveriges hetaste artist. Nu har 17-åringen från Enskededalen i Stockholm släppt två album och hans låtar har sexsiffriga streamingsiffror på Spotify.

Han har inte bara öppnat dörren för en helt ny ung generation av svenska hiphopartister, utan han har fullständigt sparkat in den. Han har kallats för Enskededalens Eminem, hade sin första listetta vid sexton års åldern och kan nu rada upp hits som ”Duckar popo”, ”Fusk”, ”Rör mig”, ”Första klass” och ”Nu vi skiner”.

Redan i väldigt unga år fastnade han för hiphop och började skriva sina egna texter. Musiken har format honom och det är genom den han berättar sin historia. En historia om hans egen verklighet och alla som finns i den. Texterna levereras med ett träffsäkert flow och det är tydligt att musiken är hans rätta element. Nu är det dags för han att ta nästa stora steg i karriären. Einar är klar för Kirunafestivalen.

 

https://open.spotify.com/artist/0kKygNaCQjqVLrImIftRDJ?autoplay=true&v=A

https://play.google.com/music/preview/A6y2lfedcsuffd6y74wmxj2te4u?play=1

https://www.youtube.com/watch?v=6DlgJDrBvCY&list=PL7i76fowak4dqUrzc3UNkdTCFJ9wvkhaJ&index=1

https://www.deezer.com/sv/artist/5339843/radio?autoplay=true

https://www.instagram.com/ns1einar/?hl=sv