ÄNTLIGEN! De Vet Du kommer till Kirunafestivalen. De har beskrivits som en svensk motsvarighet till den amerikanska hiphop- och komedigruppen Lonely Island, där stora hitlåtar kryddade med humor får stor viral spridning. Bandet har som grundidé att alltid släppa låt och video samtidigt eftersom de känner att dessa två element är lika viktigt i deras musikskapande. Sedan 2012 har de släppt två album, och sålt guld på minst 12 singlar. Idag tillhör De Vet skaran av de få svenska artister som nått över 100 miljoner lyssningar på Spotify och över 50 miljoner visningar på You Tube.

Humorgruppen De Vet Du består av barndomsvännerna Christopher Martland, Johan Gunterberg, Tor Wallin och “DJ-Hunk”, och fick sitt genombrott år 2010 då de släppte sin första musikvideo på YouTube. Inom ett år var de Sveriges största Youtube-fenomen, som sen dess har fortsatt med sina skämtsamma videos som driver med stereotyper och vardagliga pinsamma ögonblick.

Gruppen har på senare år turnerat land och rike runt och är en av Sveriges mest bokade liveakter. De har stått på både festivalscener och klubbscener och gjort vad de är absolut bäst på: sprida en smittsam feststämning. Nu är de klara för Kirunafestivalen, och de utlovar den fetaste liveshow de någonsin gjort.

Hemsida: http://www.devetdu.com/

Facebook: http://www.facebook.com/DeVetDuOfficial

Instagram: http://www.devetdu.com/instagram