Chique

Efter tre årtionden av dansloger, partaj och folkparker är det äntligen dags för dansbandslegenderna Chique att kliva upp på festivalscenen! Folk med lite koll minns säkert när dessa spelmän och kvinnor gick under namnen Carl-Görans och senare CeGes.

Under åren har bandnamnet, medlemmarna och repertoaren för dessa dansbandsveteraner helt enkelt hunnit svänga i flera olika omgångar. Men med samma varma humor som sträcker sig ända från replokalen till både små och stora scener slår bandet fast hur modernare dansbandsmusik ska låta. Nu när också gitarristen Janne Stridsman från Austin Band anslutit sig till bandet har gruppen hittat ett lite ruffigare och rockigare stuk.

Chique är ett band med rutin helt enkelt. En rutin som gör att de även kan få den tröttaste och skeptiska Kirunaborn att känna rytmen i blodet och våga ställa frågan ”Får jag lov?”. Det klassiska dansbandsstuket finns kvar i repertoaren med foxtrotlåtar på saxofon och såklart några finska klassiker – men till Kirunafestivalen utlovas en unik show som garanterat kommer få er att vilja ta en svängom!

 

Speltid: 15.00
Dag: Fredag 30 juni
Scen: Copperstonescenen