Veronica Maggio

Fredag 22.00 LKAB-scenen

Veronica Maggio. Hennes namn är nog för att sälja henne. En av Sveriges, tveklöst största artister. Med purfärsk musik i ryggsäcken inleder hon en omfattande sommarturné på Kirunafestivalens 20års-jubileum.

Veronica har sedan debuten 2006 höjts till skyarna av journalister och fans, vunnit alla priser som går att vinna (flera gånger om till och med) och nått otroliga kommersiella framgångar med sina fem kritikerrosade album. Hon är utan tvekan en av Sveriges absolut största artister och det är ingen hemlighet att hon är vårt lands
livedrottning.

Det blir tredje gången som succéartisten uppträder på Kirunafestivalen. Redan 2008 när hon precis slagit stort hos det svenska folket med sitt andra album Och vinnaren är… lyckades Kirunafestivalen få superstjärnan till festivalen.
De kommande åren fortsatte hon att befästa sig som Sveriges ledande popdrottning. Hennes andra spelning på festivalen, 2012, har kommit att bli rankad som en av de bästa i festivalens 20 åriga historia.

Under våren har Veronica släppt singlar från hennes kommande album. ”Kurt Cobain” och ”Tillfälligheter” sökte sig direkt till topplistorna. Med dessa låtar i arsenalen
inleder Veronica sin sommarturné i Kiruna.

http://veronicamaggio.se