Miriam Bryant

Lördag 22.00 LKAB-scenen

Miriam Bryant är en av den svenska pophimlens just nu starkast lysande stjärnor, och som en av våra absolut främsta skildrare av samtiden är hon mer än bara en artist. Musiken hon skapar beskrivs bäst som välskriven modern pop med en stor dos ärlighet – ett recept som gjort henne till en av landets mest älskade och omtalade artister.

Bryant besökte Kirunafestivalen senast 2016, och fick då en stor del av Kirunas befolkning att dansa framför LKAB-scenen. Sedan dess har hennes segertåg bara fortsatt att tuffa på.

Sedan hennes medverkan i TV4:s Så Mycket Bättre 2015 har Miriam återkommande dominerat de svenska topplistorna. Bland annat när hon under 2016 intog plats ett, två och tre på svensktoppen, något som hon var den första artist någonsin att göra. Vilket även spillde över i 2017 och släppet av den hyllade EP:n ”Bye Bye Blue”.

Förra sommaren gjorde Miriam Bryant bara ett enda framträdande på svensk mark. Att Miriam i sommar ger sig ut på en exklusiv turné över hela landet är en stor nyhet för alla musikälskare, och Kirunafestivalen är såklart ett givet stopp.