Markoolio

Lördag 20.00 LKAB-scenen

För 20 år sedan stod han för första gången uppe på Kirunafestivalens scen. Nu är den rappade halvfinnen tillbaka. Med humor och befriande självdistans har Markoolios närvaro i den svenska artistfloran blivit en självklarhet, för att inte säga nödvändighet.

De senaste åren har Markoolio upplevt något av en renässans. Som 2000-talets största partyröjare med hög nostalgifaktor blir det utsålda hus var än han bokas. Kirunafestivalen vill alltså varna för hög allsångsrisk framför LKAB-scenen när Markoolio kliver upp på festivallördagen!

Sedan debuten 1998 har han ett pärlband av hits som ”Sola och bada i Piña Colada”, ”Vi drar till fjällen”, ”Mera mål” och ”Ingen sommar utan reggae”.  Och för att som hastigast nämna några av alla sidoprojekt han har antagit under sin karriär, så har han lett barnprogrammet “FF” där han blev Dr Mugg med alla barn i Sverige, tävlat i och varit programledare för Melodifestivalen, varit programledare i radio, spelat flertalet teaterroller och spelat en av huvudkaraktärerna i TV-serien “Familjen Rysberg”, som 2016 mottog TV-priset “Kristallen” för Årets barn- och ungdomsunderhållning.

Markoolio är helt enkelt en svensk klassiker. Och historien om den rappande finnen fortsätter. För att citera hans egna låt säger vi på Kirunafestivalen; Gör det igen, för oss Markoolio!

[spotifyplaybutton play=”https://open.spotify.com/artist/0cAOG10Gh3ORpBRZ9c7Zam”/]

http://markoolio.se/