Linnea Henriksson

Fredag 20.00 LKAB-scenen

Henriksson är en av Sveriges just nu mest uppskattade artister med tre starka soloalbum i ryggen. Hennes skivor har både genererat i priser på P3 Guld-galan (Årets artist, 2013), Grammis-nomineringar (Årets pop och Årets artist, 2018) och också prestigefyllda utmärkelser som Alice Babs Jazz-stipendium (2015) och Ulla Billquist-stipendium (2016).

Linnea Henriksson blev känd för den stora publiken i Sverige under 2010 när hon medverkade i TV4:s Idol. Sedan dess har Henriksson etablerat sig som soloartist och förra året gjorde Henriksson storsuccé som medverkande i TV4:s populära tv-program Så Mycket Bättre. Sedan början på hennes karriär har hennes texter, melodier och ljudvärldar berört en stor skara människor. Allt från de mest nischade musiknördarna till de som nöjer sig med att nynna med till hennes låtar när de spelas på radion.

Linneas senaste självbetitlade album fick stor uppmärksamhet när den släpptes under 2017. Bland annat kom Henriksson med skivan att dra på sig ytterligare två Grammisnomineringar för Årets Artist och för Årets pop 2017.

Vid sidan av sin artistkarriär har Henriksson gjort sig populär som programledare för bland annat Musikhjälpen (2014, 2015 samt resande reporter 2017) och för Spotifys första egenproducerade svenska podcast ”Equalizer”, som nu är uppe i sin tredje säsong.

Nu är det alltså spikat att stjärnskottet som är Linnea Henriksson är en del av Kirunafestivalens 20-års jubileum! Förbered er på en legendarisk spelning.