Among Lynx

Det är snyggt och genomtänkt. Det är rått och genuint. Det är blues. Det är rock. Det är Among Lynx. Med sina kraftfulla texter och sin brutala musikalitet är de bandet som inte lämnar någon oberörd. Musiken andas blues, 1970-talshårdrock och poppig nutidsrock med tunga riff på gitarren och blå toner på munspelet. Med en klassisk blues-sättning och skitiga slidegitarrer och munspel strävar bandet mot att blanda gammalt och nytt. Samtidigt som de verkar för en förnyelse i genren.

Sedan EP debuten 2015 har bandet spelat sig upp från trånga pubar till större festivalscener. Året därpå släpptes hitsingeln ”Soil” med tillhörande musikvideo – där bandet visade att de aktivt tog avstånd från all form av unken sexism, rasism och ojämlikhet i samhället. Hösten 2017 kom första fullängdsalbumet – en bejublad skiva med tillhörande hyllningar och topprecensioner. Among Lynx följde snabbt upp med sitt andra fullängdsalbum “Movement” 2019. Där singeln “Shameless” plockades upp av ett flertal radiokanaler.

Nu är Among Lynx tillbaka med full kraft efter pandemin och släpper ett flertal singlar under 2022. Höjdpunkten på året 2022 för Among Lynx blir givetvis Kiruna och den sista Kirunafestivalen i gamla centrumkärnan.

“Revolutionen på den svenska roots-scenen är här och den stavas Among Lynx.”

– ERGO

“Det är skitigt, spänstigt och övertygande.”

– Lira

“Kaxigheten finns inte bara i Ringqvists röst. Känslan finns i hela bandet. Rakt av. Och om
jag var tvungen att möta dem i en duell i solnedgången så är jag rätt säker på att jag skulle
förlora. Men det gör mig inte det minsta. Tvärtom behöver vi fler svenska band som Among Lynx.”

– Hymn