Admira Thunderpussy

Kirunafestivalen i samarbete med Region Norrbotten och Kriuna Pride presenterar stolt Admira Thunderpussy till sommarens festival!

Denna glammiga kompott gjord av sött, salt och lite av allt – Drottningen av Drag Race Sverige 2023 – Admira Thunderpussy är här för att lindra era barndomstrauman.  Vi välkomnar Sveriges längsta dragqueen som bjuder på dans, sång, humor och sin vassa tunga.

Vi hissar regnbågsflaggorna rejält under festivaltorsdagen när vi tar denna storhet till Kirunafestivalen! För oss finns det bara en äkta Drottning i Sverige och vi kan knappt förstå själva att vi nu får ta henne till Kiruna! Glöm aldrig att glesbygd är gay och Kirunafestivalen älskar det.

Under våren visade SVT den första upplagan av världens mest prestigefyllda dragqueen-tävling – Drag Race Sverige. Under åtta veckor satt vi som klistrade framför våra tv-apparater och fick följa nio queens kämpa för den åtråvärda drottningtiteln. Med pompa och ståt tog Admria hem segerkronan och blev Sveriges första vinnare av Drag Race Sverige!

Vem är denna drottning? Jo – En delikat drag-kameleont med lika många looks som talanger. Genom uppträdanden likt ingen annans har Admira utvecklats till att bli den mest framträdande och framgångsrika dragshowartister som Sverige har att erbjuda. Hon sjunger, dansar, mimar och babblar; inget kan stoppa den här glittriga ångvält till druga!

Speltid: 19.00
Dag: torsdag 29 juni
Scen: Copperstonescenen

Presenteras i samarbete med Region Norrbotten och Kiruna Pride.